Poolhus

Når vi kigger på energioptimering af et poolsommerhus, er der som regel flere faktorer der spiller ind, og det er derfor vigtigt at se på eksisterende varmekilder, poolfilter og filterpumpe til poolen.

Varmekilder

Er der elvarme, luft/luft varmepumpe, oliefyr eller pilleovn? Dette spiller nemlig en vigtig rolle i valget af den energioptimerede varmeløsning.

Poolfilter / filtermateriale

Hvilket filtermateriale benyttes i dag? Sand, Glas eller andet?
Skift af filtermateriale kan give besparelse på flere fronter, da det både kan give vandbespesparelse og mulighed for udskiftning til en mere driftsøkonomisk filterpumpe

Filterpumpe

Er filterpumpen af ældre dato er den helt sikkert hverken energieffektiv eller med variabel omdrejningstal. En pumpe med variabelt omdrejningstal sikrer lavest muligt energiforbrug med den nødvendige gennemstrømning af dit poolvand, så vandkvaliteten stadig holdes i top – men stadig med mulighed for, at skrue op for pumpen, når poolen skal renses (bundsuges) mv.

En forudsætning for at kunne køre med variabelt  omdrejningstal, er at filtermaterialet tillader dette, og udskiftning af filterpumpe foregår derfor som regel kun i forbindelse med skift af filtermateriale